Mikrotalasna pećnica: 15 razloga da to odmah izbacite iz kuće!

Ovo je 15 razloga da odmah izbacite mikrovalnu pećnicu iz kuće!

Zanimljivo je da su još 1976. godine u Rusiji zabranjene mikrovalne pećnice jer su mnoge studije pokazale loše utjecaje na zdravlje. Međutim, ta zabrana je ukinuta poslije Perestrojke u ranim 90-tima. Što su to ruski stručnjaci znali još tada, a mi neznamo? Što se događa sa hranom koju termički obradimo u mikrovalnoj pećnici? Ostaju li na njoj ikakve posljedice, osim činjenice da je zagrijana u vrlo brzom roku? Što se događa kada jedemo takvu hranu?

Mikrovalne pećnice koje su u hrvatska domaćinstva zapadnjačkom modom stigle prije 15-ak  godina, duboko su ukorijenjene u svakodnevnoj upotrebi. Većina ljudi u svom korištenju vjerojatno  nikada nije preispitala kakvo je djelovanje ovih pećnica na naše zdravlje. Zanimljivo je da su još 1976. godine u Rusiji  zabranjene mikrovalne pećnice  jer su mnoge studije pokazale loše utjecaje na zdravlje. Međutim, ta zabrana je ukinuta poslije Perestrojke u ranim 90-ima. Što su to ruski stručnjaci znali još tada, a mi ne znamo?  Što se događa s hranom koju termički obradimo u mikrovalnoj pećnici? Ostaju li na njoj ikakve posljedice, osim činjenice da je zagrijana u vrlo brzom roku? Što se događa kada jedemo takvu hranu?

Kakva je hrana iz mikrovalne pećnice, te kakve su posljedice konzumiranja iste?

Hrana ozračena u mikrovalnoj pećnici pomoću molekula vode i vrlo visokih frekvencija može vrlo brzo zagrijati hranu. Bez obzira na lakoću korištenja, treba imati na umu da je ovakvo tretiranje hrane izuzetno štetno. Posljedice konzumiranja ovakve hrane, isto kao i posjedovanje mikrovalne pećnice su iznesene u mnogim studijama koje potvrđuju štetnost, a mi smo ih saželi u 15 točaka.

 1. Hrana tretirana u mikrovalnoj pećnici gubi 60-90% svojih nutricionističkih vrijednosti te ubrzava proces raspadanja strukture hrane.
 2. Mikrovalovi pogoduju stvaranju uzročnika raka u mlijeku i žitaricama.
 3. Mikrovalovi mjenjaju temeljne supstance u hrani, uzrokujući probavne probleme.
 4. Mikrovalovi uzrokuju kemijske promjene u hrani koje mogu dovesti do neispravnog rada u limfnom sustavu i i nemogućnost tijela da se zaštiti od rasta tumornih oboljenja.
 5. Hrana iz mikrovalne pećnice povisuje postotak stanica raka u krvožilnom sustavu.
 6. Dolazi do uništavanja elementarnih supstanci u hrani – uništava slobodne radikale.
 7. Uzročnik rasta stanica raka u crijevnoj mikroflori, generalno degenerira perfidna stanična tkiva.
 8. Hrana iz mikrovalne pećnice smanjuje mogućnost tijela da iskoristi B vitamine, ali isto tako, C i E, minerale.
 9. Čak i okolina oko mikrovalne pećnice uzrokuje zdravstvene probleme.
 10. Meso koje je zagrijano u mikrovalnoj pećnici sadržava:
  • D-nitrozodietanolamin (poznati agens koji uzrokuje karcinom)
  • destabilizacija aktivnih spojeva proteina
  • stvara rak – uzrokujući agensima unutar proteina
 11. Emisije koje se oslobađaju uzrokuju promjene u kataboličkom ponašanju glukozida i galaktosida – elemenata u smrznutom voću kada se odmrzne na ovaj način
 12. Mikrovalovi mjenjaju kataboličko ponašanje alkaloida u biljkama
 13. Slobodni radikali koji uzrokuju rak formiraju se unutar molekula minerala u tragovima, naročito u korjenastom povrću
 14. Zahvaljujući narušavanju limfnog sustava dolazi do manjka imunosti
 15. Dolazi do manjka važnih vitamina i minerala koji bivaju uništeni u mikrovalnoj pećnici.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar