NAJZDRAVIJI: Deca Amiša otporna na sve vrste savremenih bolesti

Istraživanje o zdravlju amiške djece
 
Švicarski znanstvenik Mark Holbrejhm koji je istraživao zdravlje amiške djece kaže: “Zaključak je da je stopa suvremenih oboljenja veoma, veoma niska kod amiške djece. Zaista, kao da postoji nešto što štiti amiške djecu, a šta je to i dalje ostaje nejasno.”
 

Istraživači su uspoređivali djecu odraslu u relativno zdravim, ruralnim sredinama i došli su do zaključka da su Amiška djeca zdravija od djece odrasle na europskim farmama. Štoviše, u posljednjih 20 godina zabilježeno je svega nekoliko amiške djece koja su bila alergična na nešto.

 
Inače, amiške obitelji, od kojih mnoge vuku korijene upravo iz Švicarske, žive u prirodi, daleko od gradova, hrane se organski gajenom hranom, i veoma su religiozne.
 
 
Suvremene bolesti gotovo nepoznate
 
Inače, još ranije je pisano o odličnom mentalnom zdravlju Amiša i činjenici da u ovoj zajednici jednostavno ne postoji autizam – što svakako nije samo puka slučajnost. Naime, konvencionalna medicina je često zbunjena time što Amiši nemaju iskustva s autizmom, ili bilo kojom drugom poteškoćom s učenjem koje predstavljaju pošast današnjeg tehnološkog društva.
 
Oni žive u društvu koje se, prema shvaćanjima prosječnih Amerikanaca, koji imaju problema s pretilošću, dijabetesom, srčanim bolestima, autizmom, i koje je zahvatila moralna kataklizma, vodi staromodnim idealima. Amiška prehrana se sastoji od organske hrane, svježih, lokalno uzgojenih proizvoda, a što je veoma bitno, oni se uglavnom ne cijepe. Unatoč činjenici da farmaceutska industrija ulaže veliki novac u kampanju za vakcinaciju i uporabu umjetnih lijekova, bolesti srca, rak i dijabetes su gotovo nepoznati u amiškim selima.
 
 
(Dodatak – postoje mnogi podaci na internetu o tome cijepe li se Amiši ili ne. Ne možemo reći da se Amiši ne cijepe jer se veliki broj njih cijepi, ali koliko smo uspjeli saznati s puno manje cjepiva i rjeđe od ostalog stanovništva. Prema nekim istraživanjima kod konzervativnih Amiša procjepljenost je 6%, dok je 63% anketirane amiške populacije izjavilo da je primilo barem jedno cjepivo. Nemamo podatak koliko je zaista procjepljeno amiško stanovništvo, ali je sigurno da je procjepljenost daleko niža od ostatka populacije.)
 
 
Zdrava hrana, bez GMO-a i velika inteligencija
 
Hrana koju amiši jedu su organski proizvodi starih sorti uzgajani isključivo na organskom gnojivu i ove zajednice se nikada nisu susrele s GMO-hranom. U dosadašnjem istraživanju zdravlja Amiša registrirano je samo tri slučaja autizma kod njihove djece. Od tih troje, za dvoje je jasno dokazano da su bila cijepljena.
 
Prvi slučaj je bilo kinesko dijete koje je primilo brojna cjepiva prije nego što je usvojeno od strane obitelji Amiša. Drugi je bio rijedak slučaj u obitelji Amiša koji su podlegli propagandi i medicinskom pritisku za cijepljenje svog djeteta. Pojedini “znanstvenici” tvrde da Amiši očito imaju poseban super-gen koji ih čini imunim na brojne bolesti suvremenog doba.
 

Također, još jedna karakteristika Amiša, a koja je malo poznata, jeste da su oni inteligentniji, s iznimno naprednom vještinom pisanja koja je na fakultetskom nivou, iako mnogi od njih nikada nisu studirali.

1 Comment

  1. eto tako je to kod amisa, a kako je u srbiji?? pa moja beba ima mesec dana sada…i ceka je 13 vakcinacija u sest meseci…ako se bunim, prete socijalnom sluzbom i oduzimanjem deteta od nesavesnog roditelja! jer navodno, vakcinisanje je obavezno zakonom!!! a znam da vakcine osim sto smanjuju imunitet, unapred odredjuju od cega ce deca kasnije ljudi do boluju!!! stoga molim ako neko zna da li postoji neka ‘rupa’ u zakonu na koju mogu da se pozovem da dete ne primi te silne vakcine, neka mi javi..hvala unapred

    zabrinuti roditelj

1 Trackback / Pingback

  1. Тате спортисти | Био-блог

Ostavite komentar