Niš: Organizatori protesta se ograđuju od političara koji su „usrećili“ narod!

Zbog protesta koji je za 5. januar najavio profesor Saša Živić, a koji je podržao kontroverzni lider Nove stranke Zoran Živković, Pokret mladih “Za Niš bez straha” dodao je još jedan zahtev – da se zabrani bavljenje politikom “svima koji su u poslednjih 30 godina ‘usrećili’ Niš i Nišlije”

Premda je Živić lični protest zakazan za 5. januar, najavio pre nego što je to za 11. januar učinio Pokret mladih “Za Niš bez straha”, ovaj Pokret se ograđuje od njega i naziva ga kontramitingom.

Žalosni pokušaj da se sutra napravi kontramiting pomoći će samo nama koji smo istinske žrtve ovog sistema da autentično izrazimo svoje nezadovoljstvo i da se ogradimo od onih političkih grupa i ličnosti koje su Nišlijama već pokazale šta mogu i znaju, a sada bi da ponovo politički profitiraju na muci Nišlija – navode organizatori protesta.

Zbog toga, dodaju, pored 9, biće dodat i 10. zahtev, a koji se odnosi na zabranu bavljenja politikom određenim političarima, kako iz vlasti, tako i iz opozicije.

Sve ovo opravdava našu ideju da se u devet zahteva naseg protesta unese i deseti zahtev, a to je zabrana bavljenja politikom svima koji su u poslednjih tridesed godina „usrećili Niš i Nišlije“.

Za koga pored Nove stranke organizatori smatraju da su nedostojni bavljenja politikom, novinari nisu uspeli da saznaju, jer se organizator protesta, nije javljao na telefon, niti odgovarao na poruke.

Podsetimo, skup „1 od 5 miliona“ koji je krenuo iz Beograda, od naredne nedelje proširiće se i na Niš. Njega organizuje Pokret mladih „Za Niš bez straha“zakazan je za 11. januar od 18 sati na Trgu kralja Milana.

Inače, Živić je najavljujući lični protest, pozdravio ideju za demonstracije 11. januara i istakao da će im se i sam pridružiti.

Protest su pored Nove stranke, od koje se organizatori ograđuju, podržali i Savez za Srbiju, kao i Pokret Dosta je bilo.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*