NOVA VLADA: Srbija opet bez ministarstva ekologije !

Nova Vlada Srbije imaće 16 ministarstva a resor ekologije izdvojen je iz dosadašnjeg resora energetike i pripojen je ovog puta ministarstvu poljoprivrede. Praksa nipodoštavanja ekologije u Srbiji nastavlja se i dalje, ovog puta pod izgovorima „uštede“ i racionalnosti. Ekologija u Srbiji je diskriminisana po ko zna koji put a značaj ekologije opet minimiziran uskraćivanjem formiranja zasebnog resornog ministarstva koje će brinuti o životnoj sredini. Da zlo bude veće, i onda kada u Srbiji postoji ministarstvo ekologije i poseban Fond za zaštitu životne sredine, onda se dogodi istorijska pljačka u tom resoru poput one izvedene u režiji lažnog ortopeda iz sela Hajdukova nadomak Subotice, Olivera Dulića i njegove lopovske Demokratske stranke, koji su ukrali 55 miliona evra ekolozima Srbije. Ekologija u Srbiji i dalje, jednostavno, nema sreće …

Ekologija u Srbiji - nepoželjna

Beograd – Predlozi izmena zakona o vladi i o ministarstvima, koje predviđaju da nova vlada ima 16 ministarstva, stigli su u Skupštinu Srbije, izjavio je Zoran Babić.

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke je rekao da će vlada imati 16 ministarstava i biti odraz ekonomskog stanja države i ušteda koje moraju da se naprave.

Babić je kazao da će poslanici sutra početi raspravu o tim predlozima zakona, a da će 27. aprila Srbija dobiti novu vladu.

Buduća Vlada Srbije će, kako je predloženo, imati sledeća ministarstva:

Ministarstvo finansija

Ministarstvo privrede

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine

Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture

Ministarstvo rudarstva i energetike

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija

Ministarstvo pravde

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave

Ministarstvo unutrašnjih poslova

Ministarstvo odbrane

Ministarstvo spoljnih poslova

Ministarstvo prosvete i nauke

Ministarstvo zdravlja

Ministarstvo rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja

Ministarstvo omladine i sporta

Ministarstvo kulture i informisanja

Gordana Goga Nikolić

2 Comments

Ostavite komentar