ODE I „SOS KANAL“: Vučićev „ubica medija“ iz Kruševca kupuje i sportsku televiziju!

Vlasnik prve sportske televizije u Srbiji, Dragiša Kovačević, odlučio je da proda SOS kanal * Kontroverzni kruševački biznismen Radoica Milosavljević, poznat kao „ubica medija“ i po neuspešnoj privatizaciji više lokalnih medija, pre nedelju dana osnovao je preduzeće SOS kanal plus na istoj adresi na kojoj je i SOS kanal * Radoica Milosavljević dovodi se u vezu sa sugrađaninom Gašićem i vladajućom partijom * Režim guši sve medije pa i sportske, kaže Saša Mirković, koji je bio vlasnik dnevnog lista „Sport“

Dragiša Kovačević
Dragiša Kovačević

Dragiša Kovačević, vlasnik SOS kanala, izjavio je da prodaje tu televiziju. Prema njegovim rečima, hteo je najpre da ugasi SOS kanal, ali se odlučio na prodaju da bi zadržao zaposlene.

„Prodaću SOS kanal onome ko bude preuzeo sve moje radnike, da mi ljudi ne bi otišli na ulicu“, navodi kao uslov Kovačević.

Kako nam je rekao, zasad ima više potencijalnih kupaca i ne interesuje ga da li je u pitanju političar i iz koje je stranke. Ipak, imena zainteresovanih nije želeo da otkrije i kaže „da će se sve znati narednih dana“.

„Već imam 45 godina radnog staža i nemam niti motiva niti želje da dalje radim. U ovakvim uslovima, gde nema podršku države i privrede, SOS kanal teško da može da opstane“, navodi Kovačević razloge za prodaju.

Milosavljević: Tačno je sve što novinari kažu 

U javnosti se pojavila priča da je Radoica Milosavljević, kontroverzni kruševački biznismen koji je privatizovao više lokalnih medija u Srbiji, jedan od potencijalnih kupaca.

Milosavljević je pre nedelju dana, 8. januara, osnovao preduzeće SOS kanal plus na adresi Trebinjska 7, gde se nalazi i sam SOS kanal.

Prema podacima Agencije za privredne registre, delatnost novoosnovane firme jeste proizvodnja i emitovanje televizijskog programa. Radoica Milosavljević je jedini vlasnik, dok je kao direktor upisan Aleksandar Milutinović koji je od avgusta prošle godine većinski vlasnik TV Apatin.

Dragiša Kovačević kaže da je prvi put od nas čuo za osnivanje ove firme i nije potvrdio da je Milosavljević mogući kupac SOS-a. Milosavljević je, sa druge strane, na pitanje da li je tačna informacija da kupuje SOS rekao: „Sve što vi novinari kažete je tačno“.

VEĆ VIĐENO

Nekadašnji vlasnik dnevnog lista „Sport“ Saša Mirković kaže za Srpsku informativnu agenciju SIA da je ovo „samo još jedno gušenje slobodnih i nezavisnih medija i da nije prvo kada su sportski mediji u pitanju“.

– Dnevni list „Sport“ čiji sam vlasnik bio ugušen je najgorim metodama odmah po mom sukobljavanju sa Vučićem i njegovim režimom. Režim jednostavno ne dozvoljava nijednom mediju, pa ni sportskom, da bude van njegove kontrole, Vučić želi i kroz sport da manipuliše javnošću i da, eventualno, on i klika oko njega, profitiraju na tom mediju ako mogu – kaže Mirković.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar