Određen pritvor šestorici osumnjičenih za krijumčarenje kokaina

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu odredio je do 30 dana pritvor šestorici osumnjičenih da su u periodu od 2020. do 2021. godine prekookeanskim brodovima iz Ekvadora prokrijumčarili do luke u Solunu 324 kilograma kokaina, saopšteno je iz tog suda, prenosi srpska novinska agencija SIA.

Pritvor im je određen zbog opasnosti od bekstva i okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv sedam osoba zbog sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet droge.

Naredba je doneta u odnosu na Živka Bakića, Aleksandra Matića, Nemanje Predojevića, Stefana Šaranca, Miodraga Stošića, Saše Momčilovića (koji je u bekstvu), Saše Stoisavljevića i više NN lica.

Osumnjičenima se stavlja na teret da su tokom 2020. i 2021. godine na području Južne Amerike, Zapadne Evrope, Grčke i Srbije formirali organizovanu kriminalnu grupu sa ciljem kupovine i prebacivanja velike količine opojne droge kokain putem prekookeanskih brodova iz Južne Amerike na teritoriju Zapadne Evrope i Srbije radi stavljanja u promet i sticanja velike protivpravne imovinske koristi.

Grupa se tereti i da je u navedenom vremenskom periodu kupila, prenela i radi prodaje držala 324 kilograma opojne droge kokain, iz Ekvadora do luke u Solunu u Grčkoj, gde je navedenu opojnu drogu oduzela grčka policija.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar