Vojvodina: Opšta bežanija bivših lažnih „zelenih“ u druge partije

Šest vojvođanskih odbora nekadašnjih lažnih „Zelenih“ Srbije danas i juče priključilo se ranije raspuštenim odborima i zvanično napustilo ugašenu bivšu stranku. Odluku o kolektivnom istupanju iz stranke NDS -Zeleni koju mnogi zovu „NDS – Žuti“ doneli su odbori u Zrenjaninu, Sremskim Karlovcima, Novom Kneževcu, Sremskoj Mitrovici, Subotici – MO Palić i na Novom Beogradu.Nova Fasisticka stranka -  Zeleni

Odluku o istupanju iz NDS – Zeleni doneli su i poverenici iz Ćuprije, Sombora, Kanjiže, Srbobrana, Inđije, Žablja i Novog Bečeja. Ujedno je i predsednik nacionalnog biroa za politiku zelenih Božidar Micić takođe podneo ostavku na sve funkcije i istupio iz NDS – Zeleni.

Raspad fantomske stranke NDS – Zeleni nastao  je posle isključenja potpredsednika Gorana Čabradija i raspuštanja pet vojvođanskih odbora. Čabradi je optužio bivšeg partijskog šefa Ivana Karića da je „nasamario članstvo, iznajmljujući Tadiću Zelene pod sumnjivim uslovima“.

– Nakon jučerašnje izjave bliskog Tadićevog saradnika Aleksandra Senića, da NDS „neće prikupljati potpise za registraciju, jer ta stranka već postoji“ jasno je da je članstvo nekadašnjih Zelenih Srbije obmanuto od strane predsednika Ivana Karića. Takođe je ugled u evropskoj porodici zelenih partija trajno narušen, a u pitanje doveden i sam opstanak i smisao postojanja ovakve političke stranke – kaže Čabradi.

„Izbačeni smo protivno Statutu, jer smo ukazivali da nije ispoštovano ništa od onog o čemu smo se dogovorili pre spajanja sa NDS“, rekao je Čabradi.

Više desetina sada već bivših članova NDS – Zeleni već je prešlo u Zelenu ekološku partiju – Zeleni, praktično jedinu autentičnu zelenu opciju na političkoj sceni Srbije dok se ostali opredeljuju za druge političke građanske opcije.

Inače, kontroverzna partija lažnih „Zelenih“ nastala je preregistracijom Liberala Srbije odnosno Nove demokratije a na njenom čelu nalazili su se bivši visoki funkcioneri te kriminogene partije koja je punih sedam godina vladala u koaliciji sa slobistima, šešeljistima i julovcima uništavajući ekološke NVO u Srbiji pod optužbom da su „strane agenture i špijuni“. Predsednik lažnih „Zelenih“ Srbije Ivan Karić bio je prvi čovek  Nove demokratije odnosno Liberala Srbije u Obrenovcu.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar