MONSANT-ova „Hrana koja ubija“ širi se po Srbiji !

Genetski modifikovan kukuruz firme „Monsanto“, koja posluje i kod nas, izaziva tumore koji bukvalno razaraju telo, pokazala su najnovija istraživanja francuskih naučnika

hrana, otrovna hrana, Genetski modifikovan kukuruz, Monsanto, GMO,

Pacovima hranjenim GM kukuruzom tela deformisana od tumora

BEOGRAD – Jezivo!
Genetski modifikovana (GM) hrana firme „Monsanto“, koja između ostalog posluje i u Srbiji, izaziva rak, pokazuju najnovija naučna istraživanja!

Naime, francuski naučnici sa Kaenskog univerziteta objavili su istraživanje u kom se navodi kako ovaj genetski modifikovani kukuruz posle višegodišnjeg korišćenja deluje na organizam: pacovi hranjeni genetski modifikovanim kukuruzom bukvalno su unakaženi tumorima, a uništeni su im i bubrezi i jetra. Rezultati su pokazali da je između 50 i 80 odsto ženki pacova dobilo rak.

– Neverovatno je koliko se rano razvijaju ovi tumori i koliko su agresivni. Naročito su ugrožene ženke – rekao je Majkl Antoniju, molekularni biolog sa Kraljevskog koledža u Londonu.

Profesor Miladin Ševarlić, šef katedre za agroekonomiju Poljoprivrednog fakulteta, tvrdi da, osim genetski modifikovane soje koja se uzgaja na nekoliko hiljada hektara u Srbiji, niko ne može sa sigurnošću da kaže da GMO (genetski modifikovani organizmi) ne postoji i kod drugih kultura u Srbiji.

– Postoji veliki rizik da se sa GMO iz kontrolisanih uslova kontaminiraju biljke na otvorenom prostoru jer su diverzije te vrste moguće – kaže Ševarlić i dodaje da postoji jak lobi, počev od naučnika, novinara pa do političara, koji se zalaže za legalizaciju GM hrane u Srbiji.

– Američka administracija zahteva od Srbije da dozvoli uvoz GMO u poljoprivredi kao uslov za članstvo u Svetskoj trgovinskoj organizaciji. Dugo je pripreman teren za to i neke aktivnosti su već preduzete, poput oslobađanja kompanija koje se bave proizvodnjom GMO od plaćanja tri takse. Na taj način otvaraju se vrata za kompanije koje obavljaju istraživanja GMO – ističe Ševarlić.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar