SOJA: Smrtonosna hrana koju nam nutricionisti toplo preporučuju !

opasna hrana

Promovisanje hrane od soje kao zdrave hrane dok se ignorišu opasnosti soje i njenih derivata bi trebalo biti razmatrano kao zločin protiv čovečnosti . Ako mislite da je ova izjava preekstremna , pročitajte ovaj članak do kraja , i tada proverite šta mislite !

Opasnosti od soje su temeljno dokumentovane u naučnoj literaturi zbog čega je teško poverovati da mnoge zdravstvene i fitnes zajednice i savetnici , zajedno s većinom trgovina zdrave hrane , još uvek promovišu sojine proizvode kao ultra – zdravu hranu .

Nadamo se da će se ovo štetno pogrešno predstavljanje soje početi menjati kako opasnosti soje postaju poznatije .

Sažetak opasnosti od soje
• Soja i njeni proizvodi sadrže visoke nivoe fitinske kiseline koja sprečava asimilaciju kalcijuma , magnezijuma , bakra , gvožđa i cinka
• Potapanje , bujanje i dugačko , sporo kuvanje ne neutrališu fitinsku kiselinu
• Pokazalo se da ishrana bogata fitinsku kiselinom uzrokuje probleme u rastu dece
• Tripsin inhibitori u soji ometaju varenje belančevina i mogu uzrokovati poremećaj u radu pankreasa
• Testirane su životinje pokazale usporeni rast kada bi se hranile tripsin inhibitorima iz soje
• Biljni estrogen koje je pronađen u soji , nazvan fitoestrogen , poremećuje endokrine funkcije , odnosno ispravno funkcionisanje žlezda koje proizvode hormone , i sadrže potencijal uzrokovanja neplodnosti zajedno sa promovisanjem raka dojke kod odraslih žena
• hipertiroza i rak štitnjače mogu biti uzrokovani sojinim fitoestrogenima
• Dečja formula od soje je povezana s autoimunim bolestima štitne žlezde
• Otkriveno je da soja povećava telesnu potrebu za vitaminom B12 i vitaminom D
• Krhke sojine belančevine su izložene visokim temperaturama za vreme obrade kako bi se izolovao sojin protein i tekstura biljnih belančevina što ih čini neprikladnim za ljudsku probavu
• Ovaj isti proce rezultuje stvaranje otrovnog lizinolanina i vrlo kancerogenih nitrozamina ( Ne zvuči baš kao nešto što bi neko želeo da jede , zar ne ? )
• MSG ( takođe zvana slobodna glutaminska kiselina ) , potencijalni neurotoksin , se formira za vreme izrade hrane od soje . Mnogi proizvodi od soje sadrže i dodani MSG
• Sojine namirnice sadrže povišene nivoe otrovnog aluminijuma , koji negativno utiče na nervni sistem bubrega i implicira pokretanje Alchajmerove bolesti
Ako vas ovaj spisak opasnosti od soje ne natera da pobegnete kroz vrata vaše lokalne trgovine zdrave hrane , nastavite čitati . Postaje gore .

Hranjenje beba formulom napravljenom od soje jednako je davanju pilula protiv začeča

Otkriveno je da bebe koje su hranjene formulom napravljenom od soje imaju 13.000-22.000 puta više estrogena od onih koje su hranjene formulama baziranim na mleku
Bebe hranjene iznimno na formulama od soje primaju estrogen koji je ekvivalent ( temeljeno na težini tela ) barem četiri ili pet pilula protiv začeča na dan ! Dobro ste ovo pročitali . Četiti ili pet pilula protiv začeča na dan ! Kao kontrast , dojenčeta formule bazirane na mleku ne sadrže skoro ništa fitoestrogena , kao ni ljudsko mleko čak i ako majka konzumira proizvode od soje .
Zabeleženo je povećanje odgođenog fizičkoj razvoja među dečacima , uključujući smanjeni razvoj polnih organa
Isto tako , mnoge devojke danas pokazuju znakove puberteta , kao što je razvoj dojki i stidnih dlaka , pre osme godine , a neke čak i pre treće godine života
Oba ova abnormalna stanja su povezana sa korišćenjem dojenačkih formula od soje zajedno sa izlaganjem “ ekološkom estrogenu “ kao što je PCB ( polihlorirani bifenili ) i DDE ( diklorodifenildihloroetilen ) , raspadni produkt DDT – a

Da li biste želeli da svesno izložiti vaše majušno odojče opasnostima dojenačkih formula proizvedenim od soje ?

Ali , zar orijentalne kulture ne jedu mnogo soje ?

Čini se da su istorijski , orijentalne kulture konzumirale većinom tradicionalno fermentisane proizvode od soje kao što su miso , tempeh , natto i shoiu i tamari . ( Tofu nije fermentisan i spada u kategoriju opasnih proizvoda od soje . ) Oni su konzumirali ovu hranu od soje u malim količinama , kao začin .

Proizvodi od soje čine samo 1,5% kalorija u kineskoj ishrani , otkrilo je istraživanje . ( 1977 Čang KC )
Stvarna soja koja se danas konzumira nije ona ista koju su konzumirale orijentalne kulture

Problemi sa izolatom sojinih proteina

Nadalje , moderne sojine namirnice su vrlo različite od onih koje se tradicionalno konzumiraju u Aziji . Većina ih je napravljena od sojinih proteinskih izolata ( SPI ) što je prah bogat proteinima izvađen industrijskim procesom iz otpadnih produkata proizvodnje sojinog ulja . To je način na koji industrija zarađuje na otpadnim proizvodima . Industrija je potrošila više od 30 godina i milijarde dolara razvijajući SPI
U istraživanjima ishrane , SPI je uzrokovao razne nedostatke kod pacova . Opšte je priznato da soja izaziva manjak vitamina B12 i cinka , ali raspon nedostataka je bio iznenađujući
Iako se SPI dodaje u mnogo hrane , nikada mu nije odobren GRAS status ( “ Uopšteno priznat kao siguran “ ) . FDA je odobrila GRAS status za korišćenje SPI – a kao veziva u kartonskim kutijama . Tokom sojinog procesuiranja , stvaraju se mnogi dodatni otrovi , uključujući nitrate ( koji su kancerogeni ) i otrove zvane lizinolanini . Zabrinutost zbog lizinolanina u SPI – u je dovela do toga da FDA odbije GRAS status za SPI kao dodatak hrani
Uprkos ovim opasnostima sojinog proteinskog izolata , SPI je bazni sasojak dojenačkih formula napravljenih od soje . FDA čak dozvoljava tvrdnju da je zdrava ona hrana koja sadrži 6,25 grama po porciji

Naučna istraživanja koja pokazuju negativne učinke soje u ishrani

Zadužbina Veston Price ima spisak istraživanja sprovedenih od 1971. do 2003. god. u kojima se vide negativni efekti soje u ishrani.Kako bismo vam dali predstavu o tome koliko su ova istraživanja osuđujuća, evo nekoliko izvoda. Uz ove, postoji ih i više od 50!

1986.

Fort P i ostali. Dojenje i insulin – zavisni dijabetes kod dece. J Am Coll Nutr 1986; 5 (5) :439-441. U kontrolnoj grupi su deca hranjena sojom razvijala dijabetes dvostruko češće od dece koja su dojena ili primala dojenačke formule bazirane na mleku. Ovo je bilo zasnovano na istraživanju da je Američka Akademija za Pedijatriju zauzela stav protivan korišćenju soje u dojenačkim formulama. Ovaj je prigovor odbijen kasnije nakon što je AAP primila značajne podrške od Saveta za dojenačke Formule.

1994.

Havkins NM i ostali. Potencijalna toksičnost aluminijuma kod odojčadi hranjene posebnom odojčadskom formulom. J Pediatr Gastroenterol Nutr 1994; 19 (4) :377-81 (1994). Istraživači su otkrili koncentraciju aluminijuma u ​​iznosu od 534 mikrograma / lu dojenačkim formulama napravljenima od soje, u poređenju s 9,2 mikrograma / lu majčinom mleku. Autori su zaključili da odojčad može biti ugrožena toksičnošću aluminijuma kada konzumiraju formulu koja sadrži više od 300 mikrograma / l.

1999.

Šijen DM i Doerge DR, Pismo Dockets Upravnom Odelu (HFA-305), 18. februara, 1999. Snažno protesno pismo 2 vladinih istraživača iz Nacionalnog Centra za Toksikološka Istraživanja poziva da sojin protein treba sadržavati upozoravajuću etiketu umesto potvrde zdravlja.

1999.

Vhite L. Udruga, Konzumacija tofua u srednjoj dobi povezana s ubrzanim starenjem mozga. Plenarna sednica br. 8: kongitivna funkcije, Treći međunarodni simpozijum o soji, program, novembar 199, stranica 26. Istraživanje koje je u toku o japanskim Amerikancima koji žive na Havajima je otkrilo statističku povezanost između dve ili više porcije tofua nedeljno i „ubrzanog starenja mozga“. Ovi učesnici koji su konzumirali tofu u srednjoj dobi su imali niže kongitivna funkcije kasnije u životu i veću učestalost pojave Alchajmera i demencije.

2001.

Strom BL i ostali. Izlaganje dojenačkim formulama baziranim na soji i endokrinološki i reproduktivni rezultati u mlađoj odrasloj dobi. JAMA 2001, 21. januara; 286 (19) :2402-3. Iako je u medijima javljeno kao odbrana od dojenačkih formula od soje, istraživanje je u stvari otkrilo da deca hranjena sojom imaju više reproduktivnih problema i češće boluju od astme u odrasloj dobi.

FDA ima naučne informacije o opasnostima soje , ali ih odlučuje ignorisati

Možda ste mislili da ljudi jednostavno nisu upoznati s otrovnim učincima soje , da su industrija hrane i FDA možda bili pogrešno informisani o pretpostavljenim dobrobitima i vrlo stvarnim opasnostima soje . Nažalost , to nije bio slučaj .

Ako jednostavno napravite istraživanje o “ soji “ u Bazi podataka otrovnih biljaka pri američkom FDA Centru za bezbednost hrane i primenene ishrane , možete i sami videti ove podatke .

Upravo tamo , crno na belom , naći ćete 288 istraživanja o soji , a većina je fokusirana na otrovna svojstva i efekte soje . Nije lako shvatljiv i lagan pristup aktuelnim istraživanjima , ali je uzrok velikoj zabrinutosti saznanja da je FDA imala tu informaciju i svesno odlučila da ignoriše opasnosti , baš kako je to učinila s mnogim ostalim aditivima i lekovima .

Tragično je misliti o ljudskoj patnji koja je mogla biti izbegnuta samo da je FDA bila opreznija i saslušala svoje naučne savetnike .

Zapanjujuće je misliti da upravo savezne agencije čiji su mandati , između ostalog , “ promovisati i zaštititi javno zdravstvo , nadgledati proizvode za dalju bezbednost nakon što se nađu u upotrebi , i pomoći javnosti da dobije tačne , naučno zasnovane podatke potrebne za poboljšanje zdravlja , “ da bi svesno mogle učiniti baš suprotno .

Ovo je samo još jedan dokaz koji naglašava potrebu za edukacijom pronalaženjem dobrih izvora informacija na kojima ćete temeljiti svoje zdravstvene i prehrambene odluke , radije nego se oslanjati na FDU pečat odobrenja .

Dodatne potvrde o opasnostima soje , medicinska stanja verovatno vezana uz konzumaciju soje :

astma
hronični umor
depresija
dijabetes
srčana aritmija
bolesti srca ili jetre
neplodnost / reproduktivni problemi
upalne bolesti creva
poteškoće u učenju / ADD / ADHD
poremećaji pankreasa
preuranjen ili odgođen pubertet
reumatoidni artritis
bolesti štitnjače – autoimunološka poremećaji stitnjase , gušavost , hipotireoza , hipertireoza , čvorovi u štitastoj žlezdi , rak štitnjače , ostali poremećaji štitne žlezde
rak materice
debljanje

Simptomi poremećaja verovatno uzrokovane sojom :

učestali osećaj hladnoće ili vrućine
anemija
problemi u ponašanju
lomljivi nokti
ekcem
opadanje ili gubitak kose
hiperaktivnost
poremećaji u učenju
letargija ili nizak krvni pritisak
upala kostiju i zglobova
vodenaste ili natečene oči

Da li još uvek mislite da preuveličavamo opasnosti od soje ?

Kada postoji prilično velika verovatnoća da je nešto štetno , kao što je to slučaj sa sojom , zdrav razum diktira da je to bolje izbegavati !

Korporacije koje od prodaje soje zarađuju milijarde bi volele da verujemo da sve dok se opasnosti od soje ne dokažu bez tračka sumnje , mi ne bismo trebali brinuti o njima . Ovo me podsetilo na ruski rulet : ako bi pištolj imao 100 komora , a jedna je napunjena , ja ne bih rizikovala upiranje u glavu i povlačenje obarača . Da li biste vi ?

Ili , kako je Roger Eichman jezgrovito sažeo načelo predostrožnosti : “ Načelo predostrožnosti zahteva delovanje i kada postoji mogućnost štetnog uticaja . Ono ne zahteva dokaz nad senkom sumnje . “

Postoji više nego dovoljno jasnih naučnih dokaza da bi mene ubedili . Nekada sam mislila da je soja dobar prehrambeni izbor , ali više ne . Prestala sam je jesti pre mnogo vremena .

3 Comments

  1. Weston Price je organizacija plaćena od strane mesne industrije koja zagovara vrlo nezdravu ishranu bogatu „namirnicama“ životinjskog porekla – NE TREBA IM VEROVATI NI U KOM SLUČAJU.
    Japanci jedu tofu za doručak skoro svaki dan pa su najzdravija nacija. Mene i brata je majka dohranjivala sojinim mlekom. Živi smo, lepo porasli i vrlo zdravi – bavimo se sportom oboje. Sve ovo što ste pobrojali, od astme do tumora zapravo izaziva kravlje mleko. Ima dosta istraživanja koja to dokazuju a može se videti iz praktičnih primera da su najbolesnije nacije one koje konzumiraju najviše mleka i mesa. Tačno je da soja nije neophodna u ishrani ali to je samo zbog njene prevelike koncentracije proteina. To nije pogodno za ljudsku ishranu zato što je dovoljno da 10% unetih kalorija budu kalorije iz proteina dok ih soja ima previše.
    Savetujem vam da nađete bolji i objektivniji izvor informacija. Pročitajte „Kinesku Studiju“ OBAVEZNO – to je najopširnije i najpotpunije istraživanje o ishrani, na Svetu.

Ostavite komentar