Petković: Cela Srbija ponosna na Vučića!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je da su cela Srbija, a posebno srpski narod na KiM, „ponosni na svog predsednika Aleksandra Vučića i njegov istorijski govor na zasedanje Generalne skupštine UN“,  gde je, kako je naveo, jasno poručio da Srbija neće ustuknuti u borbi za svoje državne i nacionalne interese na KiM, jer upravo tako brani i principe na kojima počiva sistem UN.

„Predsednik Srbije objasnio je čitavom svetu kako se bori jedna mala ali odgovorna i slobodoljubiva zemlja, koja svoju politiku temelji na principima nezavisnosti, morala, doslednosti i načelima međunarodnog prava, koja moraju da važe za sve – i one velike i one male“, naveo je Petković na društvenoj mreži X.

Istakao je da je ceo svet imao priliku da se upozna sa problemima srpskog naroda na KiM i „zulumom koji čine Kurti i njegovi ekstremisti“ i dodao da će o tome u predstojećim nedeljama i mesecima Srbija u UN još govoriti, na ozbiljan, detaljan i argumentovan način, prenosi srpska novinska agencija SIA.

„Ostaće zapisano da je predsednik Vučić na najznačajnijoj svetskoj političkoj govornici snažno, hrabro i argumetovano razobličio licemerje mnogih koji, s jedne strane, podržavaju tzv. nezavisno „Kosovo“, a s druge strane  se odlučno zalažu za poštovanje međunarodnog prava u slučaju Ukrajine“, napisao je Petković.

Naveo je i da je „slobodarski narod u Srbiji bio posebno ponosan na predsednika Vučića“, a da „oduševljenje nisu krile i brojne slobodarske države koje su godinama čekale na ovakav govor u UN“.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar