Pokušaj prevare lažnih „zelenih“ i GMO lobiste Borisa Tadića

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST ZELENE EKOLOŠKE PARTIJE

Zelena ekološka partija – Zeleni najoštrije osudjuje pokušaj  sramne prevare i pakleni plan lažnih „Zelenih“ Srbije odnosno preimenovanih Liberala Srbije iz Obrenovca sa Ivanom Karićem na čelu, koji na sve moguće načine pokušavaju da unište našu stranku i time najveću političku konkurenciju. Neshvatljivo je da u 21. veku mogu da se dešavaju takve političke mahinacije i ucene.

ZEP LOGO TRANSPARENT

Naime, 05. februara 2014. godine je u centralu Zelene ekološke partije – Zeleni stigao poziv od Lige Socijaldemokrata Vojvodine (LSV) za sastanak u Novom Sadu, u sedištu LSV-a, za formiranje „Građanskog bloka„, koalicije stranaka koje bi zajednički nastupile na vanrednim parlamentarnim izborima.
Zelena ekološka partija – Zeleni 
 je taj poziv prihvatila, potpredsednik stranke i predsednik Pokrajinskog odbora, Dejan Bulatović, sa ovlašćenjima koje ima da pregovara i potpiše koalicioni sporazum, na samom sastanku je prihvatio učešće stranke u ovoj koaliciji , gde su se svi predstavnici usaglasili da je koalicija napravljena u sastavu: Liga socijaldemokrata Vojvodine, grupacija oko Borisa Tadića, Zajedno za Srbiju, Bošnjački blok (koji je bio uzdržan), Demokratska zajednica Vojvođanskih Mađara, Zajedno za Vojvodinu i Zelena ekološka partija – Zeleni.

Ovaj gore pomenuti sastav stranaka koje su bile u Novom sadu i dogovorile osnivanje „Građanskog bloka“ je objavljen u svim medijima u Srbiji, da bi od tog trenutka počeli strašni napadi na našu stranku, najpre pokušajima vrbovanjem da lider naše stranke u Pokrajini , Dejan Bulatović, pređe u lažne „Zelene“ Srbije koji su zapravo obrenovački odbor nekadašnje Nove demokratije odnosno Liberala Srbije sa obrenovačkim novodemokratom Ivanom Karićem na čelu (ta stranka nije ni bila na sastanku u Novom Sadu!), što je flagrantno kršenje svih demokratskih načela.
Zatim, lažni „Zeleni“ Srbije su tražili od Borisa Tadića da se zabrani pojavljivanje imena naše stranke na izbornoj listi kao i da se ne sme pominjati u kampanji ime naše stranke niti da se funkcioneri naše stranke smeju nalaziti na listi kandidata za poslanike „Građanskog bloka“.

Lider naše stranke u Pokrajini, Dejan Bulatović, pozvan je potom u Beograd, u Jagićevu 5, u sedište Tadićeve grupacije, gde su mu jasno saopšteni uslovi učešća u „Građanskom bloku“, a to je da samo na kvoti LSV Zelena ekološka partija može imati kandidata za poslanika, što smo teška srca ipak prihvatili  u cilju tolerancije i buduće saradnje, a LSV se takođe saglasila sa ovim iznuđenim rešenjem.

Ipak, nakon svih dogovora, Boris Tadić, poznat kao najekstremniji zagovornik GMO u Srbiji, istakao je novi ultimatum, a to je da ne može nijedan funkcioner Zelene ekološke partije – Zeleni biti kandidat za poslanika ispred „Građanskog bloka„!

Zelena ekološka partija – Zeleni ističe da su g.Nenad Čanak i Bojan Kostreš (LSV) sve vreme pregovora bili veoma korektni, da su svojim autoritetom i snagom pokušali zaštititi  našu stranku od nepravde, ali da je na žalost, njihova dobra volja i namera potisnuta snažnim pritiscima i ucenama Borisa Tadića i Ivana Karića.

Ove činjenice saopštavamo građanima Srbije, da ne bi bili u zabludi da su ekolozi Srbije i Zeleni uz GMO lobistu Tadića i liberala Ivana Karića, jer u Srbiji postoje samo jedni pravi i iskreni Zeleni, a to su članovi Zelene ekološke partije koji nisu uz Tadića nego uz svoj narod sa istinskom brigom o ekologiji u Srbiji.
Naša stranka će ovih dana izaći u javnost sa stavom stranke u vezi predstojećih izbora, s obzirom na to da nismo deo koalicije „Građanski blok“ koja se zbog sastava sada slobodno može nazvati i GMO Koalicija.

Ostavite komentar