Putinol: Melem koji leči gotovo sve!

Melemom se mogu lečiti bronhitis, otekline, otvorene rane, pukotine na rukama i nogama, upala jajnika, ali i na primer opekotine. Svakako, valja imati na umu da je mast bezopasna te da vam ne može naškoditi.

Recept za čudesni melem poreklom iz Sibira prilično brzo se s ruskih internet stranica proširio i na balkanske medije. Krema je jednostavna za pripremu, a uz to korisna za lečenje niza bolesti.

Ruski melem PutinolLeči mnoge bolesti: Putinol osvojio svet

Za pripremu melema potrebno vam je:

  • 1 jaje (kuvano, jer treba vam samo žumance koje treba zgnječiti)
  • 400 ml biljnog ulja (maslinovo ili neko drugo ulje koje imate)
  • 60 grama pčelinjeg voska

GRAVIOLA baner

U lonac stavite ulje, a u njemu otopite komadić voska na laganoj vatri. Kada čujete pucketanje, žumance ubacite u ulje s voskom. Ono će se početi da peni pa budite spremni da brzo uklonite posudu sa vatre.

Kada se ulje primiri, ponovo ga vratite na vatru i nastavite, uz neprestano mešanje, dodavati žumance. Smesa mora promeniti boju i postati tamnosmeđa. Tada je sklonite sa vatre i ostavite 20-ak minuta da odstoji. Procedite kroz gazu, a mrvice žumanca bacite. Kada se mast ohladi, stavite je u staklenu posudu, a u frižideru može stajati do deset meseci.

Kada je koristite za upalu sinusa, potrebno je otopiti melem i kapati u nos, a on će efikasno probiti sinuse i povući na sebe gnoj. Ako imate problema s bronhitisom ili čirevima, konzumirajte pola kašike masti tri puta na dan pre svakog obroka.

U slučaju opekotina, zubobolja ili rana nanosite melem na bolno mesto. Njim možete ojačati nokte, te lečiti hemoroide. Valja imati na umu da vosak koji koristite mora biti prirodan.

Gordana Goga Nikolić

1 Comment

Ostavite komentar