ŠABAC: Oštetili budžet za više od 200 miliona dinara!

Poreska uprava saopštila je da je, u zajedničkoj akciji inspektora Poreske policije – Operativnog odeljenja Niš i pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Šapcu, uhapšeno dvoje ljudi zbog sumnje da su izvršili krivična dela poreske utaje i poreske prevare u vezi sa PDV-om, u ukupnom iznosu većem od 200 miliona dinara, piše portal Hype TV.

Osumnjičeni su, u svojstvu odgovornih lica dva privredna društva, u periodu od 1.12.2019. do 31.12.2021. godine vršili uvoz polovnih automobila, koja su zatim prodavali fizičkim licima za gotov novac.

Navedeni promet nisu evidentirali u poslovnim knjigama, a gotovinu od prodaje nisu uplaćivali na račune privrednih društava, već su je zadržali za sopstvene potrebe.

Na taj način, izbegli su obračun i plaćanje PDV-a, poreza na prihode od kapitala i poreza na dobit pravnih lica, kao i naknadu za korišćenje javnih dobara, koji posle upotrebe postaju posebni tokovi otpada, oštetivši na taj način budžet Republike Srbije u ukupnom iznosu od 200.778.506,60 dinara.

Protiv osumnjičenih su podnete krivične prijave i isti će biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu Šabac, navedeno je u saopštenju.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar