SLUČAJ „JUTKA“: Naprednjački seksualni manijak iz Brusa izbegava suđenje

Predsednik opštine Brus i „ugledni“ naprednjak Milutin Jeličić Jutka, koji je optužen za polno uznemiranje bivše sekretarice Marije Lukić, izbegava pojavljivanje na sudu * Ovaj seksualni manijak uznemiravao je osam žena * Režimska krivosudna mafija odlaganjem procesa krade vreme sve dok slučaj ne zastari a Jutka izbegne osudu

Iako je prvo suđenje trebalo da bude održano u Ponedeljak, 19. Novembra, za šta je poziv stigao i tuženom i tužiteljki pre više od mesec dana, Jeličić je našao način da se izvuče sa prvog zakazanog ročišta.

– Glavni pretres zakazan za 19. Novembar neće biti održan zbog sprečenosti branioca okrivljenog Milutina Jeličića, advokata Irene Đorđević, da pristupi na glavni pretres – stoji u dopisu koji je Marija Lukić dobila juče.

Kako se navodi, Jeličićev branilac obavestila je sud pre deset dana da će u ponedeljak biti ni manje ni više nego na odmoru.

– Advokat Irena Đorđević neće toga dana biti u Srbiji jer se nalazi na godišnjem odmoru – stoji u dokumentu.

Kao dokaz, ona je priložila fotokopiju avionske karte Niš-Beč za 17. Novembar i povratne karte Beč-Niš za 20. Novembar.

– Da se ne bi pravili nepotrebni troškovi dolaskom na zakazani pretres, ovim putem vas obaveštavamo da se on odlaže – navodi se u dopisu koji je stigao na adresu Lukićeve.


Sledeći pretres zakazan je za 18. Decembar u 11 sati.

Marija Lukić čekala je mesecima da bi prvo ročište bilo uopšte zakazano, a kada ga je konačno dočekala, optuženi Jeličić je uspeo da ga izbegne. Ona kaže da je posle svega razočarana.

– Apsurd nad apsurdima. Ako sledeći put bude išla kod frizera, može da donese pečat salona lepote da ima zakazan termin, i to je to. Znali su na vreme suđenja, dobili su poziv kad i ja, sredinom Oktobra. Baš je ta tri dana našla da bude na odmoru. Strašno je što sud to dozvoljava – kaže očajna žena.

Ona dodaje da je očekivala sličan scenario jer Jeličić nema argumente, već se samo nečasnim stvarima služi da prolongira donošenje presude.

Lukićeva je godinama trpela uznemiravanje, a tek kada više psihički nije mogla da izdrži, na Fejsbuku je objavila poruke koje joj je on dve godine slao. Reč je o 15.000 lascivnih poruka. Njega je za seksualno uznemiravanje prijavilo još sedam žena, ali je samo u slučaju Marije Lukić podignuta optužnica. Žrtve su, govoreći o užasima koje su trpele, pred policijom i tužiocem govorile o izrazima koje im je Jeličić upućivao, koji su vrlo specifični, poput: „volkam te“ i „ljubkam te“, ali ni to nije bilo dovoljno, kao ni brojni drugi dokazi da bi napasnik odgovarao za sve što je činio.

Jeličić je govorio da je seks akontacija za posao koji bi im obezbeđivao, a kada ne bi pristale, on bi napadao.

Nakon što su ga prijavile, usledila je osveta bahatog nasilnika. Zbog toga su dve žene odustale od gonjenja. Jeličić ni dan nije proveo u pritvoru uprkos dokazima da je uznemiravao žene.

Jutka je bio član Nove Srbije Velimira Ilića, ali je pre više od godinu dana preleteo u SNS. U toj stranci su govorili da će ga smeniti ako optužnica bude podignuta, a onda su promenili mišljenje i rekli da će biti izbačen iz stranke „ako makar i prvostepeno bude osuđen“.

Odlikovao sam sebe

Koliko je bahat i dokle je spreman da se iživljava, najbolje se videlo pre nekoliko meseci, kada su odbornici Skupštine opštine Brus doneli skandaloznu odluku da povodom Preobraženja, praznika te opštine, najviše opštinsko priznanje „Zlatni grb Brusa“ dodele njemu?!

U obrazloženju odluke se navodi da je Jeličić priznanje dobio za „višegodišnji nemerljiv doprinos u stvaranju kvalitetnih uslova za život građana, za infrastrukturno uređenje cele opštine i promenu slike grada“. Tako je praktično Milutin Jeličić odlikovao samog sebe, gurajući prst u oko svim svojim žrtvama.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar