Smrtonosna obuća: Kroksice pune otrovnih i kancerogenih kemikalija!

kroks_noviportal.net

Popularne kroksice već nekoliko godina jesu neodoljiva obuća za ljeto diljem svijeta. Nose ih odrasli, ali najviše ih obožavaju djeca koja se ne skidaju iz njih. Europu je šokirala vijest da su popularne kroksice otrovne.

Njemačka javna televizija napravila je testiranje kroksica raznih proizvođača i došla do šokantnog otkrića da su kroksice prepune vrlo toksičnih i kancerogenih kemikalija koje u tijelo ulaze preko kože.

U pitanju je većina kroksica koje možete naći na štandovima pogotovo tijekom ljetne sezone. Ovdje se ne radi o originalu Crocs nego o svim njihovim imitacijama. Taj je podatak iznijela njemačka javna televizija WDR (Westdeutscher Rundfunk) koja je sama potaknula analizu tih ljetnih sandala.

Koktel opasnih tvari je nađen u svim plastičnim “kroksicama”, neovisno o cijeni i klasi proizvoda. Želite li takve sandale ipak nastaviti nositi, trebali biste, prema WDR-u, za zaštitu barem odjenuti čarape.

Kroksice posebno zabrinjavaju zbog prisutnosti policikličkih aromatskih ugljikohidrata koji su izuzetno kancerogeni. Od deset testiranih kroksica njih čak šest sadržava ove spojeve u daleko višim razinama nego što je preporučeno. Originalne kroksice nemaju štetne tvari, no u njima je ustanovljena prisutnost dva otapala koja mogu izazvati iritaciju kože i alergije.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar