ŠOK: MUFTIJA KANDIDUJE KRSTAŠA PROKIĆA ZA GRADONAČELNIKA BEOGRADA?!

Osnovana krajem prošle godine u Novom Pazaru, preimenovanjem (ili prekrštavanjem, što bi rekli neki!) dotadašnje Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka, Stranka pravde i pomirenja koju predvodi Muamer Zukorlić, narodni poslanik u Skupštini Srbije, planira da učestvuje na predstojećim gradskim izborima u Beogradu * Zukorlić je sve iznenadio saradnjom sa Nenadom Prokićem, vitezom katoličkog reda templara, koji se bore protiv islama i muslimana

– Kao što smo najavili, učestvovaćemo na izborima u Beogradu. Pripreme teku po planu. Naša izborna lista biće multietnička, biće Srba, Bošnjaka, ostalih naroda. Ne bih da licitiram imenima, ali imaćemo stručne i kvalitetne kandidate, a biće i iznenađenja kao što ih je bilo i na Osnivačkoj skupštini SPP. Nenad Prokić će ili biti prvi na listi ili kandidat za gradonačelnika. To ćemo još videti. Do kraja nedelje planiramo prikupljanje potpisa, a već od naredne počinjemo kampanju za beogradske izbore, najavljuje Zukorlić, lider SPP.

 

Na pitanje šta to SPP može da ponudi Beograđanima, Zukorlić odgovara:

– Mi smo u prednosti u odnosu na druge, jer smo nova stranka sa autentičnim idejama. Na političkoj sceni već tri decenije imamo reciklažu istih političkih programa, ličnosti, stranaka, a političko tržište i građani su žedni novih političkih opcija. LJudi su razočarani u postojeću političku ponudu, a naša ciljna grupa su baš ti razočarani glasači. Naš adut je suštinska autentičnost. Jedini govorimo o etici u politici, privlačimo stručne i kvalitetne ljude, nudimo ideje pravde i pomirenja… Za celu Srbiju i glavni i najveći grad Beograd. Čistota je suština našeg političkog delovanja, u materijalnom i drugom smislu. Borićemo se za čistiji Beograd, čistije ulice, ali i grad čist od kriminala, korupcije, partokratije.

Na pitanje da li će biti pre ili posle s nekim u koaliciji, muftija kaže:

– Nismo u koaliciji, jer nemamo koalicioni sporazum već u partnerskom odnosu. Podržavamo Vladu Srbije, ali u jasno određenim poslovima. Za razliku od drugih koji su u koaliciji sa SNS, mi smo zadržali svoj politički identitet i nastavićemo tako da se ponašamo. Logično je da uvijek pregovaramo sa onim sa kojima već sarađujemo, ali naša vrata nisu zatvorena za druge političke stranke.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar