SOLARNA PLJAČKA : Bojan Pajtić častio fantomsku firmu sa 370.000 evra!

Firma „KM Mont“ dobila je 2008. godine 30 miliona dinara od Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj, na čijem je čelu bio Dragoslav Petrović, koji je i potpredsednik Pajtićeve pokrajinske vlade

BOjan Paj tić, donacija, novac, troškovi, Solarni paneli,

Evo ‘di su novci’: Dragoslav Petrović i Bojan Pajtić 

BEOGRAD – Uzeli keš, a sunca videli nisu.
Vlada Vojvodine s zloglasnim Bojanom Pajtićem na čelu odobrila je 370.000 evra firmi „KM Mont“ iz Petrovaradina, koja je u svom pogonu u Sremskim Karlovcima trebalo da proizvodi solarne panele. Ali od panela ni traga ni glasa! Naime, u Ulici Matoševoj 16, gde je navodno poslovnica te firme, nalazi se porodična kuća, a meštani svedoče da se u Karlovcima nikad nisu ni proizvodili solarni paneli!

Firma „KM Mont“ dobila je 2008. godine 30 miliona dinara od Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj, na čijem je čelu bio famozni Dragoslav Petrović, koji je ujedno i potpredsednik Pajtićeve pokrajinske vlade.

– Pogon je preseljen. Postoji, ali više ne proizvodi solarne panele. Mislim da su u zatvaranju – rekao je bivši direktor te firme Marko Vučković, koji je, kako kaže, već godinu dana u penziji. Za više informacija uputio je na sedište firme u Petrovaradinu. U „KM Montu“ nam je rečeno da se solarni paneli više ne proizvode.
– Imali smo neke obaveze, to smo ispunili, ali panele više ne proizvodimo – rekla je žena iz „KM Monta“, koja je insistirala na anonimnosti.

Fantomski pogon u Karlovcima je još jedan u nizu dokaza da su u proteklih šest godina pare poreskih obveznika razbacivane bez milosti, i to na uvođenje novih tehnologija, koje nikad nisu proradile. Kako piše na sajtu Vlade Vojvodine, u Karlovcima je 30. oktobra 2008. svečano otvoren novi poslovni objekat firme „KM Mont“ za proizvodnju solarnih panela po novoj tehnologiji i sistem za pripremu tople vode. Presecanjem vrpce pogon su u rad pustili Dragoslav Petrović i predsednik opštine Sremski Karlovci Milenko Filipović. U pogonu je trebalo da radi 39 ljudi, a 60 kroz kooperantske poslove.

Tada su procenili da bi prihod od prodaje solarnih panela u narednoj 2009. trebalo da bude 600.000 evra, ali je firma netragom isparila.
Ni Pajtić ni Petrović juče nisu odgovarali na naše pozive.

Uvaljivali solarne panele iz Kine?!

„KM Mont“ je krajem novembra 2012. potpisao ugovor o donaciji pločastih solarnih kolektora sa domovima za stare i penzionere u Molu i Kuli, gerontološkim centrima u Bačkoj Palanci i Vršcu, kao i s Domom za lica ometena u razvoju „Oton“. Prema pisanju medija, donacija je posledica obaveze koju je to preduzeće preuzelo na osnovu dobijenih podsticajnih sredstava od Sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj. Ima indicija da je ova lopovska firma zapravo samo dstribuirala jeftine kineske solarne panele.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar