SRPSKI NARODNI INFO

www.srpskinarodniinfo.co.rs

SPS bira predsednika: Dačić bez protivkandidata, “demokratski”!

Nekadašnji komunisti a sada “socijalisti”, danas će, na desetom partijskom kongresu, birati lidera, a jedini kandidat je aktuelni i verovatno doživotni predsednik Ivica Dačić


Osim predsednika stranke na jubilarnom skupu, koji se održava u Sava centru, pod sloganom “Mi stojimo postojano”, glasaće se i za novi sastav glavnog odbora, kao i statutarne i nadzorne komisije. Odluku o organima stranke doneće 2.700 delegata iz partijskih organizacija iz cele Srbije.

Ako mu izabrani delegati na kongresu, kao što se očekuje (po direktivi!), potvrde poverenje, Dačić će u narednom periodu predložiti tim potpredsednika, kao i kandidate za Izvršni odbor.

Dačić je na inače čelu socijalista od 2006, a liderska pozicija već mu je potvrđena 2010. i 2014. Ako danas bude izabran, biće mu to četvrti mandat na čelu SPS.

Inače, podrška Dačiću stigla je od poslanika SPS Đorđa Milićevića, koji se u KCS oporavlja od teške saobraćajne nesreće:

– Nedvosmisleno šaljem podršku predsedniku Dačiću, koji je iskrenim zalaganjem održao partiju i vratio je na političku scenu Srbije, na mesto koje joj pripada.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *