Radio Sport

SRPSKI NARODNI INFO

www.srpskinarodniinfo.co.rs

Šutanovac: Neke demokrate će izaći na izbore, ali kao grupe građana!

Bivši predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac izjavio je kako bi on, da je jedan od lidera opozicije, javno tražio razgovor sa predsednikom države i Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem.

„I u ratu suprostavljene strane nalaze način da razgovaraju. Očigledno su se u Srbiji desile takve promene da je svaki dijalog unapred osuđen bez obzira na mogući ishod“, rekao je Šutanovac, na pitanje da li bi razgovarao sa Vučićem.

Kako je još rekao, „danas se svi pozivaju na Đinđića, a niko ne bi da guta žabe“.

Šutanovac, koji je danas predsednik Saveta za strateške politike, rekao je da od 2012. nijedan poslanik DS nije napustio poslanički klub i prešao u neku drugu stranku.

„Ne verujem lično da neko razmišlja o tome da se nađe na nekoj drugoj izbornoj listi, ali postoji mogućnost da će na lokalu, čak i visoki finkcioneri DS organizovati grupe građana ne bi li izašli“, rekao je Šutanovac.

On je rekao da je odluka o bojkotu izbora unela mnogo konfuzije u biračko telo, „pre svega kod onih građana koji ne podržavaju Aleksandra Vučlća i njegov režim, a u isto vreme očekuju odredjenu akciju i jasnu političku ponudu opozicije, sa jasnim stavovima i programima koji bi ih motivisali da se bore“.

„Dobrom delu gradjana Srbije ta odluka izgleda kao predaja, a i trenutno stanje je takvo da su ljudi nemotivisani i biće mnogo teško izvesti aktivan bojkot, pogotovo u uslovima proglašenja sedam meseci pre izbora“, rekao je Šutanovac.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *