SRPSKI NARODNI INFO

www.srpskinarodniinfo.co.rs

UONS: Protest zbog hapšenja novinara Dejana Neškovića

Udruženje onlajn novinara Srbije najoštrije osuđuje jučerašnje hapšenje glavnog i odgovornog urednika medijske kuće Srpski narodni info i člana Upravnog odbora UONS-a Dejana Neškovića u Velikoj Plani koji se trenutno nalazi u istražnom zatvoru u Smederevu.

Ovo je još jedno u nizu, treće po redu (!) hapšenje članova i funkcionera Udruženja onlajn novinara Srbije zbog javno izrečene misli i kritike predstavnika aktuelne vlasti u Srbiji.

Zabrinjava činjenica da je Nešković uhapšen samo četiri sata nakon gostovanja opozicione političarke dr Jovane Stojković, predsednice koalicije “Čuvari Srbije” u studiju televizije Srpski narodni info i šest sati nakon javne kritike predsednika opštine Velika Plana Igora Matkovića koji je, prema iskazu Neškovića, zahtevao od policije njegovo hapšenje.

UONS će se već danas obratiti svim međunarodnim instancama za zaštitu novinara i svim organizacijama u Srbiji i svetu za zaštitu ljudskih prava, kao i ministrima policije i pravosuđa Srbije, zahtevom da se Nešković odmah pusti iz pritvora i da se brani sa slobode.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *