Užice: Alge u vodi za piće, redovi za vodu širom grada, građani se tuku za flaše

 

Zavod za javno zdravlje u Užicu saopštio je danas da su u vodi za piće sa vodozahvata Vrutci, koja se distribuira nakon prečišćenja i dezinfekcije, i kojom se snabdeva čitav grad – izolovane alge!

Užice

UŽICE – Bukvalno u vreme kada je Gradski zavod za javno zdravlje saopštio da su u pijaćoj vodi u Užicu pronađene alge, gradom su krenule glasine da voda u gradu nije za piće. Istog trenutka, u većini radnji stvoreni su redovi, krenule su gužve, pa je za vrlo kratko vreme većina i najvećih trgovinskih lanaca ostala bez kapi vode u flašama.

U toku je sednica Štaba za vanredne situacije u Užicu!

Neki od Užičana javili su nam oko 19 sati da je u jednoj prodavnici u gradu izbila i tuča oko vode. U gradu u ovim trenucima bukvalno više i nema čoveka koji ne nosi po par bidona vode. U pojedinim objektima građanima koji su čekali u redovima rečeno je da će nove količine vode stiću za sat vremena.

Zavod za javno zdravlje u Užicu saopštio je danas da su u vodi za piće sa vodozahvata Vrutci, koja se distribuira nakon prečišćenja i dezinfekcije, i kojom se snabdeva čitav grad – izolovane alge.

„Prisustvo algi u vodi za piće je posledica intenzivnog razmnožavanja, tzv. ’’cvetanja algi’’ u jezeru Vrutci. U toku sutrašnjeg dana biće završena biloška ispitivanja u kojima će biti informacije o vrsti algi i eventualnom prisustvu produkata njihovog razlaganja“,  stoji u saopštenju Zavoda.

U Zavodu kaću da građani ’’preporuke o korišćenju vode za piće iz gradskog vodovoda dobiti nakon završetka analiza i to u toku sutrašnjeg dana’’.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar