SRPSKI NARODNI INFO

www.srpskinarodniinfo.co.rs

Vasin: Zbog Dveri i Stamatovića sam glasao protiv ulaska DS u Đilasov savez!

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke Miroslav Vasin izjavio je da je glasao protiv ulaska DS u Savez za Srbiju zato što su u njemu izrazito desno orijentisane političke stranke, Dveri i Zdrava Srbija, čiji su programi u svim svojim tačkama apsolutno suprotni političkim ciljevima i ideologiji DS.

“Inače, iskreno se zalažem za ujedinjenje građanski orijentisanih i socijaldemokratskih snaga u Srbiji i mislim da bi one činile jedna snažan politički blok koji bi bio sposoban da se uspešno bori protiv nakaradnog sistema vrednosti koji je zavladao u Srbiji posle dolaska Srpske napredne stranke na vlast”, kazao je Vasin.

On je kazao da nema ništa protiv Dragana Đilasa, da ga veoma ceni, ali da ipak ne može da ne istakne da bi više voleo da su čelnici Saveza za Srbiju ostali u DS i zajedno se borili protiv SNS u najtežim vremenima.

Vasin je kazao je predlagao tehničku koaliciju opozicionih stranaka, bez obzira na ideologiju, koja bi imala za cilj uspostavaljanje potpunih medijskih sloboda i pravedne i poštene izbore.

“Smatram da bi to funkcionisalo i ne bi bilo opterećeno nepremostivim političkim razlikama”, kazao je on.

Na sednici Glavnog odbora DS-a održanoj 2. septembra devet članova glasalo je protiv ulaska u opozicioni savez, dok je 180 glasalo za.

Savez za Srbiju fomalno je formiran je pre nedelju dana u Beogradu potpisivanjem sporazuma, a čine ga Narodna stranka, Demokratska stranka, pokret Dveri, Levica Srbije, Zdrava Srbija, Pokret za preokret, Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije “Otadžbina”, Udruženi sindikati “Sloga”, Zajedno za Srbiju i nekadašnji predsednik DS i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas koji je i inicirao osnivanje tog saveza.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *