Vels: Sagradio ekološku kuću za samo 3.600 evra!

Simon Dale je porodični čovek iz Walesa, zapadnog dela Velike Britanije. Njegov interes za samoodrživost i ekološku svest vodio ga je prema tome da za sebe i svoju porodicu sagradi vlastiti dom – najslađe, najtoplije i najgostoljubivije mesto za stanovanje koje možete zamisliti.

Eko Kuća 1

Simon i njegova supruga Jasmine Saville sa dvoje dece u njoj već žive nekoliko godina.

Eko Kuća 2

Koštala ga je svega 3.000 funti (nešto više od 3.600 evra). On kaže da su ga dva glavna razloga motivisala da napravi ovakvu kuću.

Eko Kuća 3

Prvi razlog je to što kaže da je zabavno i korisno živeti svoj život na svoj vlastiti način. “Sleđenje snova čini naše duše živim”, kazao je Dale.

Eko Kuća 4

Ovaj talentovani fotograf i umetnik kaže da je drugi razlog želja da se pokaže da se može nešto učiniti kada je reč o ekološkom stanju naše planete, koje je, po njegovim rečima – trenutno katastrofalno!

Prilikom izgradnje kuće, Dale nije koristio mašine, već ručne alate. Kuću greje drvima, a koristi i solarne panele kako bi iskoristio energiju sunca. Čitava kuća je “ekološka”, a nije u pitanju samo gradnja kuće već i način života, koji uključuje sadnju voća i povrća za svoje potrebe i slično.

Eko Kuća 5

U međuvremenu, sve se razvilo u projekt čitavog eko sela o kojem novosti možete pratiti na Daleovom web sajtu (www.simondale.net), a ima i sve više onih koji bi željeli slediti njegov primer.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar