Radio Sport

SRPSKI NARODNI INFO

www.srpskinarodniinfo.co.rs

Vojvođanska partija: Novi Sad je grad slobode, mira i tolerancije

Povodom 75. godina oslobođenja od okupacije i fašizma, građankama i građanima Novog Sada – glavnog grada Vojvodine, čestitamo jubilej slobode, mira i tolerancije.

Ne postoje dva značajnija datuma u istoriji glavnog grada Vojvodine od 1. februara 1748. godine kada je Novi Sad poveljom carice Marije Terezije proglašen slobodnim gradom koji se ujedno slavi kao Dan grada i današnjeg datuma kada je 23. oktobra 1944. godine Novi Sad oslobođen  od okupacije i fašizma tokom II svetskog rata.

I danas, kada smo suočeni sa sve brojnijim pokušajima revizije istorije antifašističke borbe, Novi Sad i Vojvodina odolevaju sve grubljim nasrtajima nacionalista i fašista svih boja čiji je jedini interes da nametnu neku svoju istoriju koja ne samo da nema nikakvu dodirnu tačku sa ovim prostorima nego i duboko zadire u temelje slobode, ravnopravnosti i jednakosti svih građana našeg društva.

Zato je važno i obaveza svih nas da se nikada ne odreknemo svog identiteta, slobodarske istorije i tradicije za koju su svoje živote položili borci Narodnooslobodilačke vojske Jugoslavije i celoukupan partizanski, antifašistički pokret u Vojvodini.

Smrt fašizmu – sloboda Vojvodini!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *