Vojvođanska partija: Srbija da se ogradi od Dodikovog režima u Republici Srpskoj

Pozivamo vlast i opoziciju u Republici Srbiji, a pogotovo Savez za Srbiju i njegove čelnike da zaista pokažu da su drugačiji od SNS-a, najoštrije osude prebijanje građana u Banja Luci, progon roditelja Davora Dragičevića čiji je sin na najmonstruozniji način ubijen pre devet meseci pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima i ograde se od režima Milorada Dodika u Republici Srpskoj.

Nedopustivo je da se u 21. veku zatvaraju oči pred stravičnim scenama nasilja, ugrožavaju osnovna ljudska prava, zloupotrebljavaju institucije sistema i primenjuje prekomerna sila nad građanima u protestu od strane režima Milorada Dodika u Republici Srpskoj.

Kao stranka više puta smo upozoravali da je republika Srpska sve samo ne demokratska tvorevina, pozivali smo i srbijansku vlast da ne troši pare poreskih obveznika svoje države na očiglednu diktaturu i održavanje na vlasti čoveka koji je tipičan primer zagovornika verskih i etničkih podela i konflikata na prostoru zapadnog Balkana.

Takođe, od nadležnih institucija Republike Srbije zahtevamo da preispita osnovane sumnje o poreklu novca kojim se pogotovo u Novom Sadu i Vojvodini kupuju zemljišta, zaštićene parcele, zidaju zgrade i luksuzni objekti, uglavnom mimo svih propisanih dozvola i na taj način peru ogromne količine prljavog novca od strane pojedinaca i njihovih firmi koje su bliske ili pod kontrolom režima Milorada Dodika.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar