Vučić: Niko u Atini nije osudio nasilje nad Srbima na Kosmetu!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da niko na sastanku lidera Zapadnog Balkana i predstavnika EU u Atini nije osudio kršenje ljudskih prava Srba na KiM niti je pokušao da izvrši pritisak na Albina Kurtija da promeni odnos prema njima.

On je to rekao na pitanje novinara da li je neko na sastanku u Atini osudio kršenje ljudskih prava Srba na KiM, a posle ceremonije svečanog uručenja ključeva 250 novoizgrađenih stanova za izbegla lica iz Bosne i Hercegovine i  Hrvatske.

Vučić je dodao da niko nije ni pokušao da izvrši pritisak na premijera privremenih prištinskih institucija Albina Kurtija da primeni svoj odnos prema Srbima.

„Neki mi kažu: „Ja sam rekao Kurtiju to i to”, ali na samoj večeri drugačija je atmosfera. Nije to tako jednostavno. Bio je očigledan sukob premijera Severne Makedonije Dimitra Kovačevskog i Kurtija, i Kurtijevo uobičajeno ponavljanje da je on najveći junak i da bi voleo da bude kao  predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski”, rekao je Vučić.

Dodao je da su ga svi gledali u čudu zbog njegovih reči.

„Ali da može da čini zlo, to može i to će da čini svaki dan. Naše je da gledamo kako da pronalazimo najbolja rešenja za naš narod”, poručio je Vučić.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar