Vučić: Priznaćemo Kosovo ako nam to odgovara! (VIDEO)

Neophodan je pravno obavezujući sporazum sa Prištinom, bez kojeg Srbija neće moći da uđe u EU, a on podrazumeva jasno rešenje pitanja granica * Priznanje Kosovo može da se dogodi ukoliko bude postignut veliki dogovor koji nama odgovara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić očekuje da dobije opštine sa severa Kosova i Metohije, tačnije da se prisajedine sadašnjoj užoj Srbiji, kao i autonomiju na teritorijama gde su srpski manastiri.

Na tako nešto ukazuje i ono što je rekao gostujući kod Milomira Marića na TV Hepi: „neophodan je pravno obavezujući sporazum sa Prištinom, bez kojeg Srbija neće moći da uđe u EU, a on podrazumeva jasno rešenje pitanja granica“.

Vučić je za Televiziju Hepi rekao će on, za dva ili dva i po meseca, reći šta misli šta je najmanje loše rešenje tog pitanja.

„Neće dozvoliti ulaz Srbije u EU bez jasno rešenog pitanja granica. Kako ćemo da ga rešimo, videćemo, narod će na nekom referendumu morati da kaže šta misli o tome“, rekao je Vučić.

Vučić je kazao da svi u Srbiji moraju da se dogovore i kažu šta da se učini u budućnosti, jer od sukoba sa Albancima „nema vajde i sreće“.

„Suština, što ljudi treba da znaju je ili ćemo da uradimo nešto, da nešto pokušamo da rešimo, ili smo osuđeni na propast“, rekao je Vučić.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar