Zabrinjavajuće: Opet bez ministarstva ekologije ?!

Nakon dugo i pompezno najavljivane rekonstrukcije Vlade i nekoliko promenjenih kompromitovanih ministara, situacija u vezi ekologije ostala je i dalje nerešena – još uvek nema zasebnog ministarstva za zaštitu životne sredine !

Iako je energetika u direktnoj koliziji sa očuvanjem prirodnih resursa i zaštitom životne sredine, monstruozna „simbioza“ energetike i ekologije oličena u zajedničkom ministarstvu pod upravom Zorane Mihajlović potrajaće još 3 godine.

Mitko Nokić

Mitko Nokić,predsednik Zelene ekološke partije: 

– Nedavna izjava Zorane Mihajlović o potrebi razdvajanja ministarstva energetike i zaštite životne sredine iskreno je obradovala sve ekologe Srbije a sada vidimo da od toga nema ništa i da se gorući ekološki problemi opet guraju pod tepih. Aktuelnoj Vladi Srbije i dalje je sve drugo preče od životne sredine. Takav odnos je sramotan i nedopustiv i može izazvati opravdan revolt građana kao što se nedavno desilo u Savincu i Priboju kada su građani protestvovali protiv seče hrasta i izgradnje elektrana na Limu. Takođe, otvorene pretnje raskopavanja Srbije zbog eksploatacije nikla i najavljena izgradnja termoelektrane na pešterskoj visoravni dodatno izazivaju gnev građana koji se može oteti kontroli. Zelena ekološka partija smatra da je konstituisanje ministarstva ekologije hitna potreba i da se alarmantna situacija u oblasti životne sredine više ne može tolerisati.

Sve u svemu, posledice pljačkanja Fonda za zaštitu životne sredine od strane bivšeg ministra ekologije i istaknutog kadra banditske Demokratske stranke Olivera Dulića još uvek su vidljive jer je aktuelna vlast upravo zbog njegovog kriminalnog upravljanja sektorom ekologije ukinula Fond za zaštitu životne sredine i Ministarstvo ekologije.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar