Kanabis: Dokazani lek protiv raka

Kanabisom izbacio tumor: Iskašljao sam komad mesa!

Pre dva meseca Češka je legalizovala marihuanu i tako postala jedna od retkih zemalja u kojoj se medicinski kanabis može dobiti na recept. Postoje mnogi koji veruju da je kanabis lek i jedino što pomaže obolelima od raka. Pročitajte jedno, pomalo neverovatno, svedočanstvo o lekovitom dejstvu kanabisa.

Kanabisom izbacio tumor: Iskašljao sam komad mesa!

Kanabis – leki ili samo opojna droga?

Tridesetosmogodišnjak Marko sa dijagnozom raka pluća ispričao je kako je njemu kanabis pomogao da bukvalno ispljune rak iz svog organizma.

– Ja sam ispljunuo rak na usta. Držao sam svoj rak u dva dela na dlanu veličine nekih sedam centimetara. Zakašljao sam se i izbacio komad mesa iz sebe. Čvornovito, krvavo, crno, opnasto, kao malo crevo onako smotano – prenosimo ovo neobično svedočanstvo o dejstvu kanabisa na rak jednog stanovnika Hrvatske koji nije smeo da kaže svoje puno ime i prezime zbog straha od krivičnog gonjenja zbog korišćena ilegalne supstance.

Ovom čoveku medicinske prognoze nisu bile ni najmanje naklonjene. Naime, predviđeno je bilo da živi još oko šest meseci. Međutim, on je i dalje među nama i, kako kaže, uveren je da je „rak iskašljao“ zahvaljujući ulju kanabisa koje je počeo da koristi nakon što je samostalno odlučio da prekine standardnu terapiju koju mu je lekar prepisao.

Nakon tri meseca, na kontrolnom pregledu, tvrdi da rak više nema i to, kako smatra, zahvaljujući upravo kanabisu. Međutim, lekari mu to ne potvrđuju, jer je stav klasične medicine i dalje jasan: kanabis je droga.

Međutim, iako je ovaj čovek spasao svoj život na ovaj neuobičajen način, on je i dalje u sukobu sa zakon u većini zemalja, jer je upotreba marihuane u bilo koje svrhe krivično delo.

Takođe, postoje i mnoge tvrdnje da kanabis pomaže i u ublažavanju simptoma multiple skleroze, ali da, navodno, velike farmaceutske industrije to kriju kako bi nastavile da zarađuju na svojim lekovima.

Da li je to „gandža-zavera“ farmaceutskih kompanija na pomolu?
Da li se zaista kriju ovako neverovatna lekovita dejstva ove biljke?

Da li su vlasti Češke vizionarski postupile legalizacijom kanabisa u medicinske svrhe?

Dejan M. Andrić

6 Comments

  1. Preporuka ministru zdravstva.Pokrenite postupak da se zakonom dozvoli proizvodnja ulja od kanabisa za obolele od tumora pluca, Na ovoj stranici vidimo slucaj da je covek uspeo da navedenim uljem na usta da iskaslje tumor iz pluca, za koga nije bilo spasa da bude izlecen. Ako je Ceska omogucila da pusti u promet lecenja kanabisom, zasto to ne bi moglo da se primeni u Srbiji. S obzirom da znamo da od ove bolesti umire veliki broj ljudi u Srbiji. Ko god procita ovo iz vlade i strucnjaka iz medicine neka obavesti ministra zdravstva i vladu r.s

Ostavite komentar