Грађани Бора добили јавни соларни пуњач

БОР – Компаније Телеком Србија и Строубери енерџи (Strawberry Energy) поклониле су Бору јавни соларни пуњач за мобилне уређаје под називом „Строубери дрво“ који је данас свечано пуштен у рад, а у непосредној близини симболично су посађена и три права стабла бора.

Поред пуњења батерија преносивих уређаја сунчевом енергијом, пет метара висок, соларни пуњач, омогућиће грађанима Бора и бесплатно сурфовање интернетом модернизованом мт:с мрежом, која је доступна у непосредној близини пуњача, наведено је у саопштењу „Телекома Србија“

Постављањем четвтог у Србији „Строубери дрвета“, компанија Телеком Србија у сарадњи са Строубери Енергy тимом наставља са стратешким опредељењем да подржава предузетништво младих.

Поред тога, како се истиче у саопштењу, значајна димензија овог пројекта јесте и улагање у област заштите животне средине и обновљивих извора енергије.

„Страwберрy дрво ће грађанима Бора омогућити да бесплатно допуне батерије преносивих уређаја енергијом Сунца и то онда када су далеко од својих домова, а батерије телефона су им празне“, нагласио је Александар Бранковић, координатор за технику ИЈ Зајечар-Бор, у компанији Телекома Србија.

Оснивач и директор компаније Стровбери енерџи Милош Милисављевић рекао је да Бор и та компанија имају велику сличност, јер тај град поносно носи назив једног зимзеленог дрвета, док компанијиа, већ у „свом називу носи симболику екологије и зелених технологија“.

Према његовим речима, поред јавног соларног пуњача, саднице које су данас засађене носе симболику почетка нове приче у животима грађана Бора.

Члан Општинског већа општине Бор Нихад Мислимоски захвали је Телекому Србија што је изабрао баш Бор за постављање соларног пуњача, и на тај начин омогућио да се у време компјутеризације и бежичног преноса сигнала, омогући коришћење мобилних телефона и у приликама када корисници на улици остану без напајања.

„На овом месту ће сви грађани који имају потребе користити чисту енергију за напајање мобилних телефона. Обновљиви извори енергије су будућност човечанства и ово је први корак ка ширем коришћењу овог вида енергије у општини Бор“, навео је Мислимоски.

Он је истакао и да је Бор специфичан град, град бакра, а да ће ускоро постати и град туризма, јер и поред 109 година рударства постоје сачувани природни туристички потенцијали, као и обновљени смештајни капацитети.

У октобру прошле године постављено је прво Страwберрy дрво у Београду, а недавно је овај иновативни соларни пуњач постављан у Кикинди и Врању. Стровбери дрво је иновативно и, у светским круговима награђивано решење чији су творци млади људи из компаније Страwберрy енергy.

 

 

 

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar