Zorana Mihajlović: Otvorićemo čak devet novih rudnika !

Pripremili smo plan za oporavak Resavice, koji predviđa izgradnju TE Štavalj i eksploataciju uljnih škriljaca

Zorana Mihajlović,

Mihajlovićeva: Plan je da partneri daju rudnicima novu opremu

BEOGRAD – Štrajk zamenili radom na planu konsolidacije rudnika.
Radnici u rudniku Resavica konačno mogu da odahnu i prestanu da brinu za njegovu sudbinu. Naime, Ministarstvo energetike, razvoja i životne sredine, poslovodstvo i rudari pripremili su plan za oporavak rudnika, koji predviđa izgradnju TE Štavalj kod Sjenice, otvaranje novih rudnika i eksploataciju uljnih škriljaca. To bi, naravno, značilo i nova radna mesta, a dok Vlada ne usvoji plan konsolidacije rudnika Resavica, za njega se neće tražiti strateški partner.

– Perspektiva za rudnik postoji, pošto ćemo napraviti TE Štavalj kod Sjenice, snage 350 MW, o čemu se već razgovara. Planirano je i otvaranje devet novih rudnika i eksploatacija uljnih škriljaca, minerala, kao i otvaranje ležišta koja će sada prvi put biti eksploatisana. Neka od njih su Melnica, Kosa Zabela, Poljana, Ćirkovac… Plan je da strateški partneri rudnicima obezbede novu opremu i tehnologije – kaže ministarka energetike, razvoja i životne sredine Zorana Mihajlović.

Ona ističe da rešenje za Resavicu leži u dobroj saradnji i razumevanju između rudara, rukovodstva Resavice i Vlade.
– Do najboljeg rešenja može se doći analizom stanja u rudniku i procenom najboljih opcija, a definisaćemo i kratkoročno i dugoročno održiva rešenja.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar